HLB Kelestarian Kesediaan Tenaga Kerja

Kesediaan Tenaga Kerja

Di Bank, kami percaya bahawa warga kerja adalah aset terbesar kami. Matlamat kami adalah untuk mewujudkan tenaga kerja yang bersedia menghadapi cabaran era digital dengan daya tahan dan kepintaran. Dengan asas ini, kami berusaha untuk memberikan tahap perkhidmatan pelanggan yang tertinggi dan berusaha untuk mencapai hasil yang optimum bagi Bank. Dengan mewujudkan persekitaran kerja yang inklusif di mana kami melakukan pelaburan dalam warga kerja kami, kami menyokong kejayaan perniagaan kami dan memungkinkan kami menyumbang kembali kepada komuniti di mana kami beroperasi.

 

Tema Kesediaan Tenaga Kerja kami dipacu oleh Topik Material berikut:

Daya Tarik, Pembangunan & Pengekalan Bakat


Daya Tarik, Pembangunan & Pengekalan Bakat

Menggalakkan percambahan minda dalam kalangan pekerja kami dengan menyediakan peluang pembelajaran dan pembangunan 'bila-bila masa, di mana jua'. Memperkasakan warga kerja kami untuk terus membangunkan kemahiran bagi melengkapkan mereka untuk menghadapi landskap perniagaan dan teknologi yang sentiasa berubah. Terus menarik, membangun dan mengekalkan bakat terbaik di samping memenuhi keperluan asas untuk memacu perubahan agar kami kekal berdaya saing, perniagaan terus berkembang maju dan seterusnya meningkatkan peluang pekerjaan.

Tenaga Kerja yang Pelbagai & Inklusif


Tenaga Kerja yang Pelbagai & Inklusif

Memanfaatkan kepelbagaian dan memupuk tenaga kerja yang inklusif menyediakan akses kepada kumpulan bakat yang lebih besar dan menarik bakat terbaik. Tenaga kerja yang pelbagai dan inklusif memberikan peluang dan bayaran yang sama untuk pekerjaan yang sama, mendorong kreativiti dan inovasi, yang sangat penting untuk kejayaan jangka panjang dalam perniagaan.

Kesihatan & Kesejahteraan Warga Kerja


Kesihatan & Kesejahteraan Warga Kerja

Mewujudkan persekitaran kerja optimum dan positif yang menyokong keselamatan warga kerja, meningkatkan kesejahteraan mereka dan membolehkan keseimbangan kehidupan dan kerjaya untuk melahirkan tenaga kerja yang sihat dan progresif.

 

Beberapa inisiatif kami untuk memacu tema Kesediaan Tenaga Kerja:

 

Program Pengurusan Bersekutu

 

Program Rakan Pengurusan kami adalah program yang menyeluruh, tersusun dan berfokuskan masa depan untuk memastikan anda sentiasa  berada di hadapan.

 

Ketahui lebih lanjut tentang Program Pengurusan Bersekutu kami

 

Program Graduan Pelatih

 

Program Latihan Graduan memberi peluang kepada graduan baru untuk menimba pengalaman dan pengetahuan yang berharga dalam bidang perbankan.

 

Ketahui lebih lanjut tentang Program Graduan Pelatih kami

 

Program Latihan Industri

 

Program Latihan Internship kami memberi peluang kepada pelajar untuk menimba ilmu dan pengalaman berkaitan dengan bidang pengajian mereka di samping mengukuhkan kembali aspirasi kerjaya mereka dalam industri perbankan.

 

Ketahui lebih lanjut tentang Program Latihan Industri kami

Untuk pertanyaan, hubungi kami dalam talian atau singgah ke cawangan Bank Hong Leong yang terdekat.